Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Linda

15 Februari 2009 | Nederland, Amsterdam

2e Weekje en Stage

Het is alweer 10 dagen geleden dat ik een verhaaltje op de site heb gezet, dus zal jullie maar weer allemaal op de hoogte brengen over wat ik hier allemaal mee maak. Nou deze keer is het niet zo’n spannend verhaal als eerst hoor!
Even kijken, waar was ik gebleven,, Ja ik weet het weer,
Ik zou die vrijdag naar stage gaan, ik was er veels te vroeg, want had gedacht dat het verder was als dat het uiteindelijk zou zijn. Het is echt maar iets van 10 min. rijden, wel heel relax, geen file of iets anders. Stage zag er leuk uit en had er helemaal zin in, bepaalde dingen met Debbie (mijn stagebegeleidster) besproken. Ik zou maandag om 10 uur beginnen!
’s Avonds zijn we met alle meiden van het huis uit eten geweest in Punda, was zeer gezellig, daarna wilde we eik nog opstap maar Renate en ik waren vrij moe dus wij hadden maar besloten om thuis te blijven.
Zaterdag zouden we naar het strand gaan, dus wij stappen zaterdags in de auto en rijden aan, helaas waren we ergens verkeerd gereden dus uiteindelijk kwamen we bij een heel ander strand uit als dat we eigenlijk wilde. Opzich was het wel een mooi strand, maar er zijn er mooier op dit eiland. Toen we daar lagen, begon het een beetje te druppelen, wij denken; oh dat gaat zo wel over, dus wij blijven lekker onder de parasol liggen. Na de druppels kwam de zon even door en toen kwamen er toch wel een hele boel wolken aan en uiteindelijk begon het heel hard te regenen, en het hield maar niet op. Dus besloten we maar dat het dan misschien slim was om dan maar naar huis te gaan. Wij weer terug in de auto en hop naar huis. Thuis aangekomen werd Renate een beetje ziek dus is ze op bed gaan liggen en heeft de hele avond geslapen, ik ben dus ook niet opstap geweest!
Zondag zijn we naar het strand gegaan (met een aantal meiden van het huis), wel vrij laat omdat de zon nog niet echt begon te schijnen. Wij lekker op het strand gelegen en daarna naar Wet&Wild gegaan voor de happy hour, was zeer gezellig, dus zeker voor herhaling vatbaar. We zijn wel optijd naar huis gegaan omdat iedereen dag erna gewoon stage had, en ik natuurlijk mijn eerste stagedag !!
Maandag ben ik naar mijn stage gelopen omdat er maar geen busje aankwam, dit viel eigenlijk best wel mee, was ook vrij warm. Op stage aangekomen, was het meteen heel druk, er was iemand jarig. Uiteindelijk was het allemaal heel leuk, wel vermoeiend..
De rest van de week ook gewoon stage, veel geleerd en ook gemerkt dat ik ’s avonds echt moe ben als ik thuis kom, zal wel zijn omdat ik nog allemaal moet wennen. Maar de kinderen zijn allemaal heel lief, ze spreken allemaal Nederland, dat is dus wel fijn, sommige spreken wel Antiliaans. Ook de leidsters zijn allemaal heel aardig, spreken ook allemaal Nederlands! Volgende week vrijdag gaan we met een aantal kinderen met een bus (soort van carnavalsbus) een stuk rijden met allemaal carnavalsmuziek op, mag ik ook mee! Lijk me wel heel leuk.
Komende dinsdag heb ik vanuit school een bijeenkomst met alle studenten van school. Ben benieuwd, en daarna met Renate wat eten in Punda!
Afgelopen donderdag opstap geweest met Vickie, Lenneke en Renate in Cinco, was gezellig, wel een beetje allemaal dezelfde muziek, beetje van dat bubbling achtig, was wel gezellig!
Vrijdag moest ik om 8 uur beginnen op stage dus zijn we donderdagavond wel een beetje optijd naar huis gegaan. Lekker naar bed gegaan en vrijdag morgen naar stage gegaan, hoefde maar een halve dag, maar was wel super leuk. Ik moest eerst op de baby groep staan en daarna op de peuter groep, lekker met de peuters pannenkoeken gegeten( de kinderen krijgen elke dag tussen de middag warm eten, wordt door een restaurant gemaakt en dat moeten wij dan ophalen) daarna werd ik gehaald door Renate in haar pauze.
Thuis nog de was enzo gedaan, ja dat moet ik hier allemaal zelf doen, valt eigenlijk allemaal wel een beetje tegen, de was, eten koken, boodschappen doen, beslissen wat we ’s avonds eten. Maar het gaat allemaal wel goed, Renate en ik koken omste beurt en dat gaat goed. Vrijdag avond een hele pan nasi gemaakt en samen besloten om op tijd naar bed te gaan en besloten voor zaterdag om weer een poging te doen om naar Kas Abou te gaan.
Zaterdagmorgen gezellig met de familie Kuylaars aan de webcam gezeten, weer helemaal blij dat ze kon zien! Daarna mijn bikini aangedaan en in de auto gestapt en in 1 keer naar de bestemming gereden. Was wel 3 kwartier rijden, maar dan heb je ook wat (foto’s staan op de site) Daar ook nog dolfijnen gezien, je ziet ze niet heel goed op de foto’s maar ja wij hebben ze wel goed gezien. Wilde wel een filmpje maken maar wist zo niet meer hoe dat moest. Uiteindelijk wist ik het en toen waren ze al weg! Weer een beetje optijd naar huis gegaan, want ja Linda was weer verbrandt, en nu niet zo’n beetje ook niet! Bij mijn lies, mijn knieën, rug en mijn oksels(jeetje wat is dat een pijnlijke plek..auw!!) Toch had ik me goed ingesmeerd, maar denk dat ik de volgende keer toch wel wat meerdere keren moet insmeren. Maar ja, wat nu rood is is volgende week bruin(ofja daar ga ik vanuit!!)
’s Avonds ging ik met Renate uit eten bij De Tropen, we wisten niet precies waar het was, maar we dachten dat we het wisten, wij de auto neer gezet en we dachten dat we er waren, wij dus daar zitten en drinken besteld, was het een pizzeria, maar dat was niet wat we dachten dat de tropen waren, dus wij naar de naam kijken, was het iets heel anders. Dus alleen drinken besteld en gevraagd waar de Tropen waren, was dat naast die Pizzeria. Wij lekker bij De Tropen gegeten, beide een kipschnitzel met friet. Daarna met alle meiden van het huis opstap geweest bij Mambo..Jeetje, dat was leuk,,beetje zoals sneakerz…goede muziek en lekker dansen op het strand, heerlijk, echt een vakantie gevoel! Wel een beetje optijd naar huis gegaan want was toch wel moe!
Zondag morgen werd ik lekker laat wakker, voor het eerst een beetje kunnen uitslapen! Wel niet zo heel goed geslapen omdat ik zo verbrandt ben! Wat ontbeten en toen maar begonnen aan dit verhaal. Uiteindelijk is het weer een heel verhaal geworden! Verder vandaag eigenlijk de hele tijd binnen gezeten omdat ik zo verbrandt ben, iedereen is ook moe dus gaan we maar niet naar de Happy Hour bij Wet&Wild
Komende week heb ik dinsdag heb een bijeenkomst vanuit school, waarbij alle mensen die op ROC Eindhoven zitten bijeen komen. Woensdag vergadering en misschien bbqen bij Michael en Patricia (familie van Renate) en vrijdag dan carnaval op stage! Verder staat er eigenlijk niet gepland!
Mis jullie allemaal wel hoor!!
Er staan ook weer nieuwe foto’s op de site!
Ps. Houden jullie mij ook op de hoogte van alles wat jullie meemaken..??
Was er nog vergeten bij te zeggen dat ik van de week in mijn eentje een kakkerlak heb gevangen, Renate lag al te slapen en ik deed de lamp in keuken aan en zag hem lopen, wilde gaan gillen maar heb me gelukkig ingehouden, het was weer een super grote! Ik van dat 'gif' gepakt tegen kakkerlakker en er een beetje opgespoten en meteen een pan erop gedaan, een briefje geschreven voor Renate dat ze niet moest schrikken want er zat een kakkerlak onder pan. Een half uur later ging ze even naar de wc en zag ze het briefje, ik was nog wakker dus hoorde haar. We hebben de kakkerlak maar laten zitten en de volgende dag weg gedaan, pan goed afgewassen. Hopen dat er voorlopig geen kakkerlakker meer komen!
En we hebben sinds vandaag een Klamboo (of hoe je het ook schrijft..;))hangen, dus ben ik als het goed is van de muggen af tijdens het slapen !

AYÓ..

• 16 Februari 2009 - 07:06

Inge:

Wooh, ben ik even de eerste die reageert! Weer een leuk verhaaltje, en leuke foto's! Ben echt jaloers, maar gelukkig mogen wij strax ook! Hier gata alles z'n gangetje, nu weer slecht weer, regen! Zal je van de week wel weer even mailen!

Liefs van je grote zus!

• 16 Februari 2009 - 07:24

Elly:

Hoi Linda,
    Bedankt voor je gezellig verslagje!Je hebt er weer goed je best op gedaan. Fijn dat de "rode rozen" waren aangekomen. Ook ik zal je deze week weer een mailtje sturen om je van ons op de hoogte te houden.
    Maak er een goede werkweek van! Liefs, Elly

• 16 Februari 2009 - 07:47

Janny:

Wat fijn dat je stage goed bevalt .En ons Linda wordt al een echte "huisvrouw". Jij kan dadelijk als je terug bent gewoon op jezelf gaan wonen geen probleem meer.En zelfs te moe om op stap te gaan, heb ik hier nooit iets van gemerkt. T weer is hier echt hollands koud nat en somber dus waar blijft de zon die je zou sturen???? groetjes en tot het volgende verhaal. Liefs Janny

• 16 Februari 2009 - 07:49

Anke:

hee lin, ik zit nu op school dus moet deze pagina steeds ff wegklikken zodat de leraar het niet ziet! maar haha, steeds op stap maar wel op tijd thuis? da zijn we van jou nie gewend!
    over 4 dagen begint hier de carnaval al, hebben wij namelijk schoolfeest! ik heb er zoveel zin in! gisteren heeft ons mam mijn prutser pak gemaakt, ze wa helemaal trots op zichzelf da het zo goed wa gelukt.. en oma moest zich natuulijk ook weer ff bemoeien met hoe het wel en nie moet;) fijn dat het leuk is op de stage, en vooral fijn dat al die kindjes nederlands spelen! jij viert deze week ook carnaval zie ik, leukleuk!
    lin, ik spreek je wel weer.. ik zal maar is ff gaan opletten! nog veel plezier en succes en ik volg je!
    kuskus

• 16 Februari 2009 - 10:30

Renate:

weer een super leuk verhaaltje. je vermaakt je daar wel geloof ik he. lekker weer en vakantiegevoel maar toch wel werken. heerlijk! hier is het niet zo'n super weer alhoewel de zon vandaag wel schijnt. hier is nie zo veel gebeurt maar na carnaval zal ik je op de hoogte brengen van alle roddels. dan zijn er weer genoeg. haha.

liefs renate

• 16 Februari 2009 - 13:11

Stephanie:

Hoi Linda,
    Jee, wat vliegt de tijd. Zo te lezen heb je het behoorlijk naar je zin daar. Nog heel veel plezier en het beste.
    Groetjes, Stephanie

• 16 Februari 2009 - 13:34

Nicole:

hey linda,
    wat un verhalen heb jij weer meegemaakt zeg... bij ons is ut same old story nog. Carnaval staat wel bijna voor de deur dus dat word zeker spannend.
    Vrijdag ga ik al naar eindhoven met marijke en ik zal ellen daar denk ik ook wel zien, zij gaat naar 3 uurkes vooraf ofzo, misschien dat wij dat ook maar doen :P verder wordt zaterdagmiddag optocht eindhoven en vervolgens snel naar huis omkleden voor verlovingsfeest van mandy en richard, guess what, we gaan allemaal op de fiets haha, vanuit valkenswaard naar luijksgestel :S maar goed, verder de zondag nog carnavallen in valkenswaards(want stomme ik dat ik ben, tina turner concert is in maart en niet februari) dus kan ik de avond lang door. De maandag kroegentocht in valkenswaard overdag en avond 3 uurkes werken en daarna weer verder feesten. De dinsdag alleen de avond nog feesten na werk.

Ik wil eik ook aankomende donderdag nog gaan feesten en misschien dan wel breda ofzo, maar dan alleen als er meerdere geïnteresseerd zijn, mmoet ik nog ff informeren. maar goed dat is het carnavalsprogramma hiero!
    Mis je wel erbij zeg! Spreek je snel meis, geen gekke dingen doen en lekker genieten!
    Kuzz
    Nicole

• 16 Februari 2009 - 14:10

Aniek:

heej meissie,
    lees nu al je verhalen pas.. pfff das ff bijlezen;)
    had denk k nog de melding dat er een berichtje stond nog op me oude mail hahaha.!dus nu maar weer even aangemeld dan blijf k ook op de hoogte!
    maar jij vermaakt je wel lees ik (bibber kakkerlakken als gezelschap)!

hele dikke knuff
    aniek

• 16 Februari 2009 - 15:29

Mij:

Lieve Lin,

Waar was je toch met je gedachten,
    wij waren allemaal op jouw verhaal aan het wachten!
    Wel weer heel wat meegemaakt daar,
    je bent voorlopig nog niet uitgepraat, niet waar?
    Vervelend van die kakkerlak,
    maar opgelost met groot gemak!
    Nu hopen dat er niet nog meer komen,
    dan kun je snachts over ons blijven dromen ;)
    Onder die klamboe droomt dat vast wel fijn,
    onder het genot van die paar glaasjes wijn!
    Wassen, koken en boodschappen doen, dat went,
    vindt jullie mam vast fijn als jij weer terug bent!
    Fijn dat het zo goed op stage gaat,
    ook makkelijk dat iedereen daar Nederlands praat!
    Hopen dat dat busje ook gewoon rijdt,
    dat scheelt jou ook een hele hoop tijd.
    Carnaval komt er hier ook weer aan,
    dan gaan we er met zijn allen flink tegenaan!
    Helaas dit jaar zonder jou,
    maar jij viert het warm en wij in de kou! (bibber bibber)
    Zorg er wel voor dat je uitkijkt op het strand,
    anders blijf jij voorlopig verbrand!
    Van het stappen had ik wel meer verwacht,
    dat jij daar te moe voor was had ik nooit gedacht!
    De Mambo lijkt me helemaal top,
    vooral met die muziek van Sneakerzzz op!!
    Maak plezier, zo vaak je kan,
    Meid, geniet er lekker van!

Heel veel kusjes van mij

• 16 Februari 2009 - 18:26

Roos:

Meisje,

Geweldig die verhalen steeds weer! Kan er heerlijk van genieten!
    Niet veel meegemaakt, maar toch weer een behoorlijk verhaal!
    Wel flink balen dat het stappen een beetje tegenvalt, maar zoals je zei, er zijn nog kroegen genoeg dus wie weet wat je allemaal nog tegen komt!
    Je zit er voorlopig nog wel even, dus je kunt nog genoeg gaan ontdekken, je kunt je huidje nog even mooi bij laten kleuren en wss nog een aantal kakkerlakken te lijf gaan met jullie anti-kakkerlakkengif ;)
    Ben super blij dat het allemaal goed gaat op je stage en dat je het er naar je zin hebt! Dat ze er Nederlands praten is wel gemakkelijk, want jou Engels is ook niet alles haha!!
    Meisje, maak er nog wat van en tot je volgende verhaal! (wel even een beetje eerder graag hihi ;))

Liefs

• 16 Februari 2009 - 18:32

Je Broer:

haa zusje fijn dat alles goed gaat daar maar ik denk dat jullie voortaan huur moeten vragen aan die niewe kamergenootjes (de kakkerlakken). Ik hoop voor jou dat die bus voortaan wel komt of dat hij gewoon op tijd komt. Ik wist helemaal niet dat jij te moe kon zijn om op stap te gaan. Ook heel veel plezier morgen(dinsdag) bij die bijeenkomst van ROC en ook heel veeel plezier met die kinderen van je stage als julie carnaval gaan vieren ga jij trouwens zelf ook carnaval vieren daar lijkt mij wel kei leuk om een keer mee te maken want ik denk dat dat toch heel anders is als hier carnaval vieren en als je gaat heel veel plezier alvast en tot het volgende verhaaltje dan maar weer.
    groeten je broer

• 16 Februari 2009 - 18:54

Pap:

Linda weer een leuk verhaal! Nou zijn we gelukkig weer allemaal op de hoogte van je belevenissen.Zo hoor ik gelukkig toch meer dan dat ik in de chat sessietjes hoor. Nog veel plezier en een beetje meer slapen ... kun je wat meer op stap ;-)

• 16 Februari 2009 - 19:20

Elien:

heej linda..

ik moest je de groetjes doen van iedereen van Mira.. ilona vond et zó zielig voor je dat, je zo verbrand bent! (ilona is trouwens weer zwanger:))
    verder gaat hier alles zn gangetje wij hebben al een heel gat in de tuin gemaakt voor de fundering komt helemaal goed.. met carnaval niet te veel doen.. ff genieten!

jij geniet ook wel lees ik.. vooral blijven doen!

xxxx elien

• 17 Februari 2009 - 07:45

Ellen:

Heey lin!!
    Leuk leuk, weer een verhaaltje :) fijn dat het zo goed gaat op stage, met leuke collega's en kindjes, die ook nederlands praten, dat is wel handig! En de eerste stapverhalen, haha idd wie had dat gedacht, te moe om te stappen ;) maar dat komt vast nog wel, het echte stapleven daar! Ben ook erg benieuwd naar je carnaval daar, hoe dat er allemaal uit gaat zien! Vast ook heel leuk, maar dat gaan we hier ook gezellig maken...
    Nou ik mail je van de week wel weer een keertje :)

Liefs xXx

• 17 Februari 2009 - 13:15

Carrie:

Hoi Linda,
    Gezellig dat we zo op de hoogte blijven van je belevenissen aldaar.
    En wat een luxe dat je kunt kiezen op welk strand je gaat liggen te verbranden, wij moeten ons bruine kleurtje van de zonnebank krijgen. Verder hebben we kunnen lezen dat jullie de diverse discotheken onveilig maken, en dat is je wel toevertrouwd dacht ik zo.
    Houwen zo.
    Ik heb het idee dat de kakkerlakken jullie erg aardig vinden, omdat ze in grote getalen bij jullie op bezoek komen.
    Hier in Eersel gaat alles lekker z'n gangetje, gelukkig. Leuk dat je het naar je zin hebt op je stage.
    Nou Linda, tot de volgende keer maar weer.
    Kusjes van ons allemaal.
    Carrie

• 18 Februari 2009 - 16:44

Anke Kr:

Ha Linda,
    Ik heb je mailtjes gelezen en zo te horen gaat het nog steeds erg goed. Vooral het zonnen enz zal vast geen straf voor je zijn.
    Fijn dat ik je afgelopen week zo lang heb kunnen spreken. Carnaval komt er bijna aan, maar ik zal foto's voor je maken!! We halen het volgend jaar wel dubbel in....
    Hopelijk spreek ik je snel weer.
    Dikke X Anke

• 25 Februari 2009 - 10:45

Kim:

Heyla, Lin!

Wat ziet het er allemaal heerlijk uit zeg! :D Veel beter dan carnaval!

Geniet ervan.. x