Carnaval op Curacao

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Linda

25 Februari 2009 | Nederland, Amsterdam

Carnaval op Curacao...

Carnaval op Curaçao, ik kan je zeggen, heel anders zoals ik gewend ben! Maar zeker super dat ik dit een keer heb meegemaakt! Natuurlijk heb ik het wel gemist de carnaval in Nederland,,gekke kleren, zatte mensen, veel bier, volle en hete kroegen!
Maar het hier vieren is ook een super ervaring..zo’n mooie kleding, lekker eten en veel drinken(nee geen alcohol).
Bij de kinderoptocht ben ik niet geweest, uiteindelijk heb ik daar wel een beetje spijt van maar ja! Grand Marche..(Grote optocht) ben ik wel geweest. Was net als in Westerhoven op zondag. Zaterdag avond met de meiden flink opstap geweest en zondag morgen er vroeg uit om daar optijd te zijn, zodat we onze auto nog kwijt konden. We mochten gezellig bij een Surinaamse familie zitten, kregen we veel eten en drinken. Was zeer gezellig. Wat ik allemaal heb gegeten, weet ik niet. Maar alles was lekker! De optocht is uiteindelijk pas om een uur of 3 begonnen(en wij stonden daar al om 11 uur) dus ’s avonds was ik wel super moe!
En ja hoor, de optocht begon, jeetje wat was die mooi, samen met Renate afgesproken dat ik de filmpjes zou maken en Renate de foto’s, ze had iets van bijna 80 foto’s en ik veel filmpjes, die kan ik er helaas niet opzetten want het is nogal veel gig! Maar als ik thuis ben zal ik ze wel laten zien! Het duurde wel super lang, ze gingen allemaal vrij langzaam voorbij, dat was wel jammer want het was zondag echt heel heet! Ben dus weer een beetje verkleurd(had me heus wel ingesmeerd hoor;)) Al die mensen waren echt heel mooi gekleed, leuke muziek. Ze hebben hier een grote kar met een dj erin of een heel orkest, de muziek was dus zeer leuk. Wel een beetje allemaal dezelfde muziek maar het is allemaal lekker swingen met je kont! Lekker hoor!!:P
Om kwart over 5 hadden Renate en ik het wel voor gezien, dus zijn we naar huis gegaan, Renate even douche en daarna naar wed & wild voor de happy hour. Was weer gezellig. Maar was al vroeg moe, ik kon gewoon niet meer op mijn voeten staan! Dus op tijd weer naar huis. De weg terug was moeilijk te vinden, uiteindelijk zijn we heel ergens anders terecht gekomen dan we dachten. Kwamen we langs de Mac dus heb ik maar een big Mac gehaald en Renate een hamburger. Thuis lekker opgegeten. Samen tv gekeken en daarna lekker naar bed. We hadden afgesproken dat we zouden uitslapen omdat we er al vroeg uit waren. Dus heb ik maandag lekker uitgeslapen(Afgelopen maandag was voor iedereen op het eiland een vrije dag ivm Carnaval) Daarna boodschappen gedaan en toen thuis aangekomen was het al laat dus gegeten en daarna weer optijd naar bed, want dinsdag moesten we natuurlijk wel gewoon stage lopen.
Dinsdag hoefde ik gelukkig maar tot 13.00 uur stage te lopen. Thuis aangekomen nog gezellig met wat mensen gekletst op MSN en daarna Renate van stage gehaald. Thuis aangekomen samen mini worstenbroodjes en mini kaasbroodjes gehaald want op dinsdagavond(na carnaval) is het hier altijd de afsluiting van carnaval met een optocht in het donker met allemaal lichtjes. En wij mochten weer gezellig bij de familie staan en natuurlijk moesten we wel wat lekkers meenemen(doet iedereen die daar komt zitten). Optocht was weer later als verwacht(heel gewoonlijk hier) Maar weer veel lol gehad! Optocht was wederom weer geweldig, wel anders zo in het donker, eerlijk gezegd ook mooier dan zondag! Om 11 uur was het genoeg geweest en gingen we weer naar huis, want we moesten de volgende dag weer stage lopen.

Verder is stage lopen nog steeds heel leuk. Ben nu begonnen met mijn eindproject, heb er echt zin in! Heb wel een strak programma zodat alles optijd af is! Zal van de week even op stage foto’s maken zodat jullie zien hoe het eruit ziet!

Verder deze week weer flink opstap geweest. Alle avonden waren geweldig!!
- Donderdagavond met Renate naar de nachtwacht geweest, heel gezellig! Heb nu alweer zin om er heen te gaan
- Vrijdagavond met iedereen van het huis naar DE boot geweest, was een zeer geslaagde avond. Helaas begon het te regenen dus optijd weer naar huis
- Zaterdagavond weer met iedereen van het huis naar Mambo, weer een super avond gehad!
- Zondagavond zoals gewoonlijk Wet&Wild!

Verder ben ik zaterdag met Renate wezen shoppen(nou eerlijk gezegd kun je dat hier niet zo goed, wel jammer!) Je moet echt zoeken naar iets leuks.
Uiteindelijk een jurkje gevonden en een nieuwe zonnebril.

Nou dit was het eigenlijk wel weer zo’n beetje! Zal vast wel iets vergeten zijn:)!

Ps. Als jullie willen bellen even iets laten weten dan maak ik tijd vrij om jullie ff te spreken(zou het super leuk vinden als ik jullie kon spreken!

Mis jullie nog steeds!
Tot snel!
Liefs

• 26 Februari 2009 - 05:25

Elien:

heej linda..
    klinkt allemaal super!
    was het nog gelukt met et kaartje? vast wel.. vindt het elke keer leuk om je verhalen te lezen!

xxxx elien

• 26 Februari 2009 - 06:49

Elly:

Hoi Linda,
    Het is weer een heel verhaal geworden! Altijd fijn om weer iets van je te lezen. Geniet ze verder en veel succes met je eindopdracht.
    Liefs, Elly

• 26 Februari 2009 - 07:48

Ellen:

Hey Lin,
    nou lijkt me ook wel erg leuk om een keertje carnaval mee te maken daar. Maar nu je dat ook weeer gezien hebt, volgend jaar maar gewoon weer hier komen carnavallen he ;)
    De foto's en de verhalen zal ik nog wel een keertje mailen!! Als het lukt op ze op mn computer te krijgen haha :P komt goed!
    en zo te horen heb je het stapleven ondertussen ook helemaal ontdekt, goed bezig ;) geniet er van meid!

Liefs xXx

• 26 Februari 2009 - 08:34

Carrie:

Hoi Linda,
    Leuk dat je carnaval ook daar 'n keer mee kunt maken, lijkt me kei leuk.
    Hier is alles goed verlopen, maar ben toch ook weer blij dat het weer gedaan is, was gisteren best wel moe.
    We genieten hier allemaal van je belevenissen daar in de tropen en kijken iedere week weer uit naar een bericht(je) van jou.
    Nou meis, tot de volgende keer maar weer.
    Groetjes.
    Carrie en de rest.

• 26 Februari 2009 - 10:23

Inge:

Hee zusje!

Ikke weer hard aant werk, verder gaat alles zn gangetje... Leuk om die foto's te zien, toch gaaf om ene keer mee te maken lijkt me! Guido en ik zullen volgende week eens gaan zoeken naar een vakantie! Vind het iedere keer weer leuk om je verhaaltjes te lezen!

Liefs Inge

• 26 Februari 2009 - 11:13

Anke:

hee lin,
    ik ben net wakker... zet de pc aan en zie alweer dat linda heeft geschreven! over de carnaval natuurlijk! leuk zeg dat daar ook carnaval gevierd wordt, nie zoals hier met al die zatlellen maar is toch wel mooi lijkt mij!
    hier was het ook echt super leuk geweest! elke avond in Express-Zo, was echt schôn! wel laatste geworden met de optocht maar da komt de volgende jaren wel weer goed!
    ben nu nog lekker aan het uitrusten en dan moeten wij maandag ook weer aan de bak :(
    lin, ik spreek je!
    kuskus

• 26 Februari 2009 - 16:29

Je Broer:

kei fijn dat je het zo naar je zin hebt daar fijn dat ze daar ook een leuke optocht hebben maar is inderdaat wel heel anders dan hier in nederland gaa nou ok ff fotos bekijken van jou

groeten je broer

• 26 Februari 2009 - 16:33

Miranda:

Leuk om te horen dat de carnaval daar ook goed is. Jeroen en ik zijn allebei nog doodop, we kenne ok nergens mir tegen, hè.
    We hebben wel verschillende eerste prijzen binnengesleept met deze familie. goed hè.
    Ik ben zeer benieuwd naar de foto's van je stage, dus ik wacht gespannen af.

groetjes,
    Miranda

• 26 Februari 2009 - 18:08

Nieke :

ha die linda

zo te lezen had je een leuke carnaval gehad. ik ook.ik heb een groote beker voor de eerste prijs. ik had~ ik moet zitten mee carnaval

groetjes Nieke

• 27 Februari 2009 - 07:08

Stephanie:

Hoi Linda,
    Leuk dat je het carnaval daar ook kunt meemaken, dat moet wel een speciale ervaring zijn. Hier is de carnaval ook erg gezellig geweest. De vakantie zit er weer bijna op, het vliegt voorbij. Heel veel succes nog.
    Groetjes, Stephanie

• 27 Februari 2009 - 14:21

Roos:

Heej meid,

Het zal wel een hele belevenis zijn om daar carnaval te vieren! Maar het lijkt me ook een super mooie ervaring, gewoon om dat eens een keer mee gemaakt te hebben!
    Ik was snel uitgecarnavald, en ben weer terug van mijn drukke, maar erg leuke en gezellige weekje met de kids ;)

Liefs

• 27 Februari 2009 - 15:22

Monique:

Ha die Linda,

Sjongejonge klinkt allemaal wel heel gezellig daar! Leuk al die verhaaltjes van jouw avon(d)uren. Nou hier is carnaval volgens mij ook weer goed verlopen: de optocht was oke, maar van de uitslag klopte niet veel. De Gabbûrs hadden gewoon moeten winnen! Waren in Bergeijk trouwens ook 2e, maar daar had de kpj gewonnen. Ik heb me ook prima vermaakt in de Expreszo, ben alleen zondagmiddag en dinsdagavond geweest, maar heb wel genoeg alcohol voor dit jaar gehad! Nou werk ze daar en geniet van het mooie weer, hier is het weer zeldzaam k..weer, miezerregen en grijs. Hou je haaks en ik hoor het wel weer.
    Groetjes Monique.

• 05 Maart 2009 - 09:34

Jeroen, Han & Vin:

Hallo,
    Via deze weg willen wij je bedanken voor je mooie kaartje!!
    Vin is nu alweer 2 weken oud en hij doet het hartstikke goed.Kom als je terug bent maar een keertje kijken als je wilt.
    Heel veel succes met je afstudeerproject en vooral lekker genieten van als daar om je heen.
    Groetjes